Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

‘Online onderwijs steeds vaker ingezet als bezuiniging’

25-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
laptop online internet (1127x634)

Volgens studentenvakbonden ISO en LSVb zetten hogescholen en universiteiten het online onderwijs steeds vaker in als bezuiniging, terwijl het vanuit de coronamaatregelen niet noodzakelijk is. Dit melden de studentenvakbonden bij BNR. 

Het valt ISO en LSVb op dat Zoom en Teams regelmatig worden gebruikt als een soort “lapmiddel”, terwijl het niet nodig is. Daarnaast is er de vrees dat online onderwijs ook na de coronapandemie ingezet wordt als een verkapte bezuinigingsmaatregel.

Steeds meer signalen

Zo laat het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) weten aan BNR dat zij steeds vaker signalen ontvangt dat colleges online worden gegeven, terwijl dat vanuit de coronamaatregelen niet noodzakelijk is. "Bijvoorbeeld vanwege capaciteitsproblemen of zodat studenten in het buitenland lessen makkelijker kunnen volgen", geeft ISO-voorzitter Lisanne de Roos aan.

“Overheid moet bepalen”

Volgens de Roos wordt daarmee eigenlijk de coronacrisis misbruikt. Beide studentenvakbonden pleiten ervoor dat de overheid ingrijpt en bepaalt wanneer online onderwijs wel- en niet gewenst is. 

Bron: BNR/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!