Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online hulp groeit fors

10-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1237883_computer_room_2_01.jpg
Chatgesprekken via internet worden de laatste jaren steeds populairder voor hulp bij mensen met psychische, sociale en maatschappelijke problemen. Vooral vrouwen maken gebruik van de onlinemogelijkheden om een gesprek te voeren. Dat meldt woensdag Netwerk Online Hulp.
Veel mensen vinden onlinehulpverlening via chatgesprekken prettiger dan een gesprek waarin ze tegenover een hulpverlener zitten omdat ze zich schamen en bang zijn dat hun omgeving er achter komt. De gesprekken gaan met name over geweld, psychische problemen, relatieproblemen, liefde en seksualiteit.
Een woordvoerder van Netwerk Online Hulp zegt dat als de mogelijkheid er niet was geweest veel mensen langer met hun problemen waren blijven rondlopen. ,,Nu pakken die mensen hun probleem eerder aan en gaan ermee aan de slag.'' Volgens hem worden er per jaar meer dan 100.000 gesprekken gevoerd.
Het Netwerk Online Hulp bestaat uit instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, maatschappelijk werk en vrijwilligersorganisaties zoals Korrelatie, Humanitas, Slachtofferhulp, 113Online en Pestweb. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!