Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online gokken op WK kan nog volop

13-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gokken_09.jpg
Ondanks waarschuwingen bieden buitenlandse gokbedrijven nog volop weddenschappen op WK-voetbalwedstrijden aan in Nederland. Via populaire voetbalwebsites en verzamelsites van gokaanbieders dagen ze mensen uit om een gokje te wagen, terwijl dat in Nederland niet mag, meldt de Volkskrant.
Naamsbekendheid
Nu heeft de Toto nog het monopolie op het aanbieden van (online) sportweddenschappen in Nederland, maar naar verwachting wordt de online gokmarkt volgend jaar gelegaliseerd. De buitenlandse gokbedrijven gebruiken het WK om nu alvast naamsbekendheid te verwerven.
Weinig indruk
Vorige week waarschuwden staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) en de Kansspelautoriteit (KSA) vijf tot tien gokaanbieders dat hun activiteiten niet langer worden getolereerd. Dat lijkt vooralsnog echter weinig indruk te maken. Op tientallen Nederlandse websites wordt nog steeds reclame gemaakt voor gokaanbieders als Unibet, Bwin en William Hill.
ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!