Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online een bosje rozen kopen voor Valentijnsdag? Vergelijken loont

13-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7081 keer bekeken
  •  
rozen_20230213

Het is bijna 14 februari, de dag waarop (geheime) geliefden elkaar wat extra aandacht geven, bijvoorbeeld met een cadeautje. Bloemen zijn daar heel geschikt voor. En rozen helemaal. Als je die snel en gemakkelijk online wilt kopen, loont het dan om te shoppen? Wij vergelijken de prijzen van negen online bloemenverkopers met elkaar.

Als je je partner met Valentijnsdag iets wilt geven, zit je met een bos rode rozen haast altijd goed. Veel mensen komen vanwege de inflatie moeilijker rond en letten aanzienlijk beter op hun uitgaven. Wil jij jouw lief toch verrassen met een mooie bos rozen, maar tegelijkertijd ook een beetje letten op je uitgaven? Lees dan vooral verder.

Prijsvergelijking: de prijzen voor tien rozen lopen flink uiteen

Bloemenmarkten en plantenwinkels zijn niet altijd geopend na reguliere werktijden. Heb jij het te druk om naar de bloemist te gaan? Dan vind je het wellicht handig dat je je bosje bloemen óók online kunt bestellen.

Wat kosten tien rozen bij negen verschillende online bloemisten, inclusief de kosten voor verzending? We zetten de prijzen hieronder op een rij. Hoe luidt dan het antwoord op de vraag: loont het om te shoppen voor een bosje rozen? “Ja”, want de prijzen lopen flink uiteen, zo blijkt uit onze steekproef.

tabel_Rozen

Prijsvergelijking van tien rozen plus verzendkosten van negen online aanbieders

Als we vervolgens kijken naar de prijs van één losse roos, dan kost de minst prijzige roos afgerond € 2,30 en de duurste maar liefst € 4,50. Dit prijsverschil per roos telt natuurlijk op des de groter de bos is die je wilt halen. Daarnaast betaal je gemiddeld € 6,95 verzendkosten als je online een boeket bestelt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

FreekvdL
FreekvdL15 dec. 2023 - 8:43

Ik las net over de prijs van rozen bij verschillende online winkels en moest meteen denken aan Surprose. Ik ben al een tijdje klant bij hen en echt, hun rozen zijn een van de beste. De eerste keer dat ik rozen bestelde was voor mijn partner's verjaardag. Ik was niet zeker of online bloemen kopen wel slim was, maar de rozen waren zo mooi toen ze aankwamen, verpakt in een soort pantzer om ze te beschermen. Ze waren groot, helder van kleur en roken geweldig. Qua prijs, ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar ze komen toch uit op de 3e plek en je krijgt echt waar voor je geld. De bezorgkosten vind ik ook prima. Elke keer als ik iets speciaals nodig heb, bestel ik bij hen en ben altijd blij met wat ik krijg. Ik heb niks te maken met het bedrijf, ik ben gewoon een klant die heel tevreden is. Ik vind het belangrijk om bedrijven te steunen die goede spullen maken en echt hun best doen voor hun klanten. En dat doet Surprose zeker. Voor de gene die de prijzen wil vergelijken, hier de link www.surprose.nl

.aagje
.aagje14 feb. 2023 - 10:15

Bloemen houden van mensen ,ik denk meer de bloemist houd van geld

Helen 66
Helen 6613 feb. 2023 - 18:13

Rode rozen zo afgezaagd. Ga naar de winkel en stel zelf een boeket samen van de lievelingsbloemen van je partner en geef het zelf ipv te laten bezorgen of kook voor haar/hem of verzin iets ludieks.

Wilma-60
Wilma-6013 feb. 2023 - 16:09

Gewoon lekker je eigen Valentijnsdag maken , op de datum die je er zelf wil !!!! Is ook nog veel leuker ook nog .

Wilma-60
Wilma-6013 feb. 2023 - 15:49

Ik koop niet on-line bloemen, wil weten wat ik koop !!! Ik betaal de bloemenwinkel wat bezorgkosten 2,50 en ze worden keurig bezorgt . En zo blijven de bloemenwinkels ook nog gesteund !!!! Wat ik belangrijk vind maar , dat valentijnsdag, doe ik niet aan mee. Ik stuur of geef iets wanneer ik dat wil . En niet op dag wat ze proberen op te dringen !!!

Frans123
Frans12313 feb. 2023 - 12:56

Überhaupt is Valentijnsdag super commerciële onzin kan ook op een andere dag

pk49
pk4913 feb. 2023 - 12:17

ik heb net bij appie en goed uitziende bosje rozen gekocht voor 5,99. That's different koek !

vg1971
vg197113 feb. 2023 - 12:13

Belachelijk veel geld. Ook voor de goedkoopste en voor het geopperde goedkopere alternatief. Ik zou boos worden, ha ha! Maar na bijna 15 jaar weet hij wel dat ik niet blij word van dergelijke commerciële onzin.

goofert
goofert13 feb. 2023 - 12:09

Bij Bloompost zijn de brievenbus rozen inderdaad heel goedkoop. Maar dat zijn miniroosjes met een kort steeltje. Ja die krijg je wel door een brievenbus, echte rozen zeker niet. Ik koop al jaren Rozen (mooi groot met een steel van minimaal 60 cm) bij de kweker Stricker in Almere. Ik haal ze altijd zelf op. Maar ze zijn ook te bestellen via de website besteljerozen.nl . Prijs vanaf € 2,15 tot € 3,25 per stuk, bezorg kosten € 6,95. Ik koop ieder jaar minimaal 2 x de Red Naomi rozen (de duurste) voor de verjaardag van mijn vrouw en onze trouwdag. Het lijkt erop dat ik belang heb bij deze kweker, maar dat is echt niet zo. Iedere keer verbazen wij ons over de kwaliteit van de rozen, altijd blijven ze zeker 2 weken mooi, vaak zelfs wel 3 weken. De kweker heeft het momenteel moeilijk door de hoge energie prijzen. Het zijn aardige mensen. Wij gunnen dit bedrijf een pluim !

wim koelewijn
wim koelewijn13 feb. 2023 - 12:08

4.50 voor een roos excl 0.69 cent portokosten...als je het snel roept lijkt het niet veel...feit is, ik hoef het niet te doen EN doe het ook niet..

lia hoek
lia hoek13 feb. 2023 - 12:05

Wat een flauwekul, volgende week scheelt het de helft misschien wel, dit is alleen voor de commercie 🤷

JannyBoe
JannyBoe13 feb. 2023 - 11:32

Als je op Valentijnsdag iemand echt een plezier wilt doen, laat dan dat bosje rozen staan. Ze komen vrijwel zeker uit Ethiopië waar ze met in Europa verboden pesticiden worden gekweekt. Die pesticiden in Europa maken en exporteren is niet verboden dus wordt er op enorme schaal gebruikt van gemaakt in Ethiopië. Ook door de grootste rozenkweker van de wereld in Ethiopië, een Nederlands bedrijf. Via import krijgen we dat gif hier weer terug. Er is geen enkele controle op pesticiden op bloemen in Europa. Verzin een ander lief en verantwoord kadoo morgen. Veel beter. https://www.pan-netherlands.org/wp-content/uploads/2022/02/rapport-%C2%B4Verboden-en-gevaarlijke-bestrijdingsmiddelen-in-snijbloemen%C2%B4.pdf

1 Reactie
wim koelewijn
wim koelewijn13 feb. 2023 - 12:10

Ieder voor zich..maar wat mij betreft: ik doe helemaal niet aan dit soort uitbuitdingen..50 euro voor 10 rozen ?

emavannoordwijk
emavannoordwijk13 feb. 2023 - 11:11

Vreemd dat BLOOMPOST niet in het rijtje staat. Tien verse rozen in een fraaie doos die door de brievenbus kan! voor 15,95 en 3,95 verzendkosten.Direct van de kweker en speciaal bewerkt. Staan super lang en jij (of je buren!) hoeven niet thuis te zijn. Groot verrassings effect ! Ps. Op hun site vind je veel keuze in boeketten (en extra kadoos)

1 Reactie
tenormin
tenormin13 feb. 2023 - 11:43

Helemaal met je eens. Ook als brievenbuspost ontvangen, goedkoper dan in de winkel plus: ze staan superlang.

@HENK@
@HENK@13 feb. 2023 - 10:59

gewoon een bosje bij de plaatselijke super.... of nog lonender? niet meedoen aan deze onzin ;-)

1 Reactie
tenormin
tenormin13 feb. 2023 - 11:45

Ook bij de Supermarkt zijn voor Valentijnsdag alle bloemen, vooral de rozen, veel duurder. Net als op Moederdag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!