Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online aankopen ook in 2021 in de lift

17-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Online shoppen 1127

In het afgelopen jaar hebben Nederlandse consumenten aanzienlijk meer geld uitgegeven aan internetaankopen. Dit meldt Betaalvereniging Nederland. Het aantal pinbetalingen in de fysieke winkels is desondanks ongeveer gelijk gebleven. 

Hoewel het land te maken had met lockdowns, gaan toch de meeste betalingen nog via de fysieke toonbank. Volgens Betaalvereniging Nederland is dat aantal betalingen nog altijd tien keer zo hoog in vergelijking met het aantal betalingen via internet. Online steeg het aantal transacties met 14 procent en de bestedingen met 20 procent in het afgelopen jaar. 

Contactloos betalen steeds populairder

Volgens de vereniging neemt contactloos betalen ook verder toe in populariteit. Negen op de tien betalingen wordt zo verricht. Ook gebeurt een kwart van de betalingen zonder kaart. Daar tegenover staat dat het gebruik van contant geld ook in 2021 weer verder is afgenomen; maar liefst 40 procent in twee jaar tijd. 

Bron: Betaalvereniging Nederland/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!