Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ongezonde werknemer werkt 2,5 jaar korter'

09-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemers 930x520
Ongezonde werknemers denken hun huidige werk slechts tot een leeftijd van gemiddeld 62,5 jaar te kunnen volhouden. Dat is ruim 2,5 jaar korter dan werknemers die een goede gezondheid ervaren, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
'Kwart minder gezond'
Het statistiekbureau deed onderzoek onder werknemers van tussen de 45 tot 65 jaar. Bijna een kwart (23 procent) van de ondervraagden gaf aan een minder goede gezondheid te hebben.
De leeftijd waarop mensen daadwerkelijk met pensioen gaan, ligt nu gemiddeld op 64 jaar en vijf maanden. De AOW-gerechtigde leeftijd bedraagt momenteel 65 jaar en negen maanden.
Minder uren/dagen werken voorwaarde
Als voorwaarde om tot een hogere leeftijd door te werken noemen werknemers 'minder uren of minder dagen per week werken' het vaakst. 'Lichter werk, lichamelijk en/of psychisch' wordt als tweede belangrijke voorwaarde genoemd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

manwijf
manwijf9 feb. 2017 - 10:53

De overheid geeft voortdurend geld uit, dat ze nog van de burger af moet pakken, o.a. door de pensioenleeftijd te verhogen! Er krijgen te veel mensen alles levenslang gratis en dat moet wel opgehoest worden: door ONS wel te verstaan. Hou op met zeuren over die pensioenen of stem in maart eindelijk eens voor een partij die dat wil veranderen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!