Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ongerichte reclame voor online gokken vanaf 1 juli in de ban

19-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
415 keer bekeken
  •  
Online gokken

Ongerichte reclame op bijvoorbeeld radio, tv of billboards op straat wordt vanaf 1 juli verboden, dat heeft Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming bekendgemaakt. ij werkte al langer aan het verbod, onder druk van de Tweede Kamer die het verbod er liever eerder zag komen.

Sinds in oktober 2021 online-kansspelen legaal werden, nam het aantal reclames hiervoor een grote vlucht. Tot ergernis van de politiek, die voorzag dat vooral jongeren en kwetsbare groepen zich zouden laten verleiden tot gokken. Met de beperking van reclames moet dit risico worden verkleind. Weerwind verbood al eerder om bekende mensen in te zetten voor reclames voor risicovolle kansspelen.

Social media mag nog wel

Het blijft wel mogelijk om te adverteren op internet (social media) en televisie, maar dat moet op aanvraag en onder strenge voorwaarden. Gerichte advertenties zoals directe mailings blijven ook mogelijk.

Later zal ook sponsoring voor online-kansspelen, bijvoorbeeld bij sportclubs, onder het verbod vallen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!