Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ongeldige waardebonnen

23-12-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
In september 2008 was de Belbus in Delft, in studentenhuis ‘In Den Vergulden Klooi’. De negentien mannelijke bewoners van het studentenhuis hebben een probleem met waardebonnen van de Harense Smid.
Het probleem begon toen de studenten vijf jaar geleden twee wasmachines kochten bij de Megapool. De wasmachines blijken een miskoop. Als Megapool in 2004 failliet gaat, neemt de Harense Smid het bedrijf over. Dat bedrijf besluit de apparaten af te voeren en de studenten twee waardebonnen te geven. De studenten besluiten voortaan wasmachines te huren via een ander bedrijf.
De waardebonnen willen ze gebruiken om een televisie te kopen. Maar als ze naar de Harense Smid gaan om de bonnen in te wisselen, krijgen ze te horen dat de bonnen niet meer geldig zijn. De studenten begrijpen er niets van omdat er helemaal geen geldigheidsduur op de bonnen staat vermeld! Samen met Jeanine Janssen van stichting De Ombudsman gaan de studenten naar het hoofdkantoor van de Harense Smid in Oss. De directeur erkent de verwarring die is ontstaan doordat er geen geldigheidsduur op de bonnen staat vermeld. Hij maakt duidelijk dat sinds kort op alle waardebonnen WEL een datum staat. En de studenten krijgen twee nieuwe waardebonnen!                                              
Om te kijken wat de studenten hebben gekocht van de waardebonnen, gaan we nog een keer langs in Delft. En daar laat Frank Mink, beheerder van het studentenhuis heel trots de ‘42 inch flat screen’ zien, die ze gekocht hebben. En het Belbus-optreden had nog een leuk staartje voor de studenten. Nadat ze in Kassa zaten, zijn de studenten gevraagd te figureren in een clip van Ali B!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!