Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Onduidelijkheid op scholen over maatregelen bij coronabesmettingen

11 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Training les klas

Op scholen neemt de onrust toe nu het aantal meldingen van coronabesmettingen in de klas oploopt. Het Scholenmeldpunt, dat coronagevallen in de klas registreert, ziet dat in ruim vier weken tijd 130 scholen zijn getroffen door het virus. In sommige gemeenten gaat het zelfs om een op de vijf scholen, meldt De Telegraaf.

Door het oplopend aantal besmettingen op scholen is er veel onrust. Voor scholen is namelijk niet altijd duidelijk wat er precies moet gebeuren bij een besmettingsgeval. De lokale GGD is dan aan zet, maar omdat eenduidig handelen ontbreekt, weet het onderwijzen personeel niet altijd waar het aan toe is. De ene keer gaat een school op slot bij een besmetting, de andere keer verschijnen kinderen de dag erna weer in de klas.

Daadwerkelijke aantal coronabesmettingen op scholen niet inzichtelijk

Scholen hebben de plicht een besmetting te melden aan de GGD. Hierdoor blijft het gissen hoeveel scholen daadwerkelijk te maken hebben met besmettingen. "We vermoeden dat we momenteel slechts het topje van de ijsberg in beeld hebben", zegt een woordvoerder van het Scholenmeldpunt. "Het aantal besmettingen is de afgelopen weken zo snel opgelopen, dat het haast niet meer bij te houden is. Er is echt reden tot zorg."

Bron: De Telegraaf

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar