Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoekers: Motoriek basisschoolkinderen verslechterd door coronalockdown

14-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Kind vader lopen
Door de eerste coronalockdown zijn de bewegingsvaardigheden van veel basisschoolkinderen achteruitgegaan. Onderzoekers van het Mulier Instituut zeggen dat bij de jongste kinderen uit groep 1 en 2 de grootste verschillen te zien zijn. Deze kinderen scoren het slechtst op het onderdeel balanceren.
Volgens het sportonderzoeksinstituut blijkt uit het onderzoek dat veel bewegen belangrijk is voor balansvaardigheden. De achteruitgang in motorische vaardigheden is waarschijnlijk te wijten aan het wegvallen van georganiseerde sportactiviteiten voor basisschoolkinderen. "Zij konden niet meer bij hun sportvereniging sporten en hadden geen lessen bewegingsonderwijs meer op school", aldus het Mulier Instituut.

Zwakkere kinderen

Vorig jaar moesten de basisscholen dicht door de uitbraak van Covid-19. Het was toen ook niet toegestaan om te trainen of deel te nemen aan competities bij sportverenigingen.
Voor het schooljaar 2021/2022 moet er meer aandacht besteed worden aan zwakkere kinderen, stellen de onderzoekers.  "De groep zwakkere bewegers kan door een gedifferentieerd aanbod in de lessen lichamelijke opvoeding en door aanvullende ondersteuning geholpen worden." ANP

Meer over:

sport, beweging
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!