Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Onderzoek noodzakelijk naar eerlijke afdracht horecazaken aan boekingssites'

09-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
horeca 930x520
Boekingssites rekenen een te hoog percentage bemiddelingskosten, waarmee ze een te groot deel van de horeca-omzet afsnoepen. Dat vindt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De brancheorganisatie zou graag zien dat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek doet naar de dominante marktpositie van sites als Booking.com en Iens.nl.
'Wildgroei'
Afgelopen jaar steeg de omzet in de horeca naar 18,2 miljard euro, van 17,2 miljard euro in 2015. Maar door het toenemende aantal horecazaken en de afdracht aan boekingssites kwam de omzet per bedrijf onder druk te staan. Verder werd de omzetgroei gedempt door winkeliers die steeds vaker horecadiensten aanbieden in hun zaak.
KHN is voorstander van ,,gezonde concurrentie", maar wel met dezelfde regels voor iedereen. Daarom zouden bij sportverenigingen, cultuurhuizen en platformen als Airbnb gelijke regels moeten gelden voor horeca-aanbod, meent de organisatie. ,,Doordat de Nederlandse overheid niet durft in te grijpen, ontstaat er een enorme wildgroei, overlast en enorme veiligheidsrisico's voor consumenten", aldus KHN. ANP

Meer over:

boekingsites, horeca
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!