Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar vrouwen en hart- en vaatziekten

09-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4038045.jpg
Op 1 juni 2009 is er een nieuwe werkgroep opgericht in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) met speciale aandacht voor de vrouw (Werkgroep Gender). De Werkgroep Gender gaat zich vooral bezig houden met het onderzoeken van doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen, namelijk hart- en vaatziekten.
Verder zal uitgebreid aandacht worden besteed aan het verschil in behandeling en prognose van mannen en vrouwen, ten nadele van vrouwen. Het is belangrijk om dit onderwerp meer onder de aandacht van wetenschap en publiek te brengen.
Direct hieraan gekoppeld is het project FemCor, waarin onderzoek gedaan zal worden naar een mogelijk genetische grondslag voor deze geslacht gerelateerde verschillen. Tot voorzitter van de Werkgroep Gender is benoemd mevrouw dr. Yolande Appelman, cardioloog in het VU Medisch Centrum te Amsterdam, tot secretaris mevrouw dr. Angela Maas, cardioloog in de Isala Klinieken te Zwolle. De werkgroep zoekt brede maatschappelijke steun om aandacht te krijgen voor hart- en vaatziekten in de vrouw en financiële middelen voor het uitvoeren van studies en wetenschappelijk onderzoek.
Bron: nvvc.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!