Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Onderzoek naar recyclen van luiers

11 jun 2014
  •  
leestijd 1 minuten
baby_30.jpg
Er komt onderzoek naar de mogelijkheden om vieze luiers milieuvriendelijker te verwerken in het afval. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar luiers voor kinderen maar ook naar incontinentieproducten voor volwassenen, waarin vaak resten van medicijnen zitten.
Medicijnen
Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op vragen van D66. De papiervezels en het kunststof in incontinentiemateriaal zijn volgens haar goed te recyclen. Uit de inhoud van gebruikte producten kunnen bovendien fosfaten en energie worden teruggewonnen. ,,Alleen de absorptiekorrels en medicijnen vormen mogelijk een probleem bij de recycling'', aldus de staatssecretaris.
Afvalbeleid
In het onderzoek wordt ook gekeken naar de kosten voor reclycling van incontinentiemateriaal. Mansveld verwacht dat het onderzoek in de eerste helft van volgend jaar klaar is. Op basis van de uitkomsten bekijkt ze of het afvalbeleid moet worden aangepast.
ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!