Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Onderzoek naar gevaarlijke gevolgen lachgas

9 nov 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520 Ballon
Het kabinet wil een onderzoek naar de gevolgen van het gebruik van lachgas. Dit onderzoek moet tonen of de gevolgen zo erg zijn, dat het middel minder verkocht mag worden aan jongeren.
Onbekende gevolgen
Volgens PvdA-kamerlid Marith Volp is er veel te weinig bekend over de gevolgen van het veelvuldig en langdurig gebruik van lachgas als partydrug. Ze stelde hiervoor een motie om onderzoek te doen naar deze gevolgen en deze is aangenomen.
Makkelijk te verkrijgen
Veel jongeren gebruiken lachgas (weleens), zonder stil te staan bij eventuele gevolgen. Lachgas is makkelijk te verkrijgen en geen illegaal product, omdat het bedoeld is voor slagroomspuiten.
Bron: NOS/Kassa

Meer over:

onderzoek, lachgas

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

avatar
MarlyB49 nov 2016 - 13:11

Ik hoop dat ze vooral ook wijzen op het gevaar van toenemend b12tekort. Lachgas doet een aanslag op je b12 voorraad. B12 tekort heeft oa gevolgen voor het functioneren je neurologische systeem en functioneren (geheugenstoornissen(tot dementieverschijnselen aan toe), denkvermogen verslechterd, zenuwenpijn, spier- en gewrichtspijnen/-slapte, ernstige vermoeidheidsklachten, orgaandisfunctioneren, hormonale systeem aangetast, etc etc. Zie De Researchgroup olv internist Auwerda, Lelystadziekenhuis).