Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar gelijke behandeling op Funda

25-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Funda.jpg
De rechter in Amsterdam wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar het vermeende misbruik van de economische machtpositie door Funda bij advertenties op de website. Dat werd woensdag bekendgemaakt.
Dagvaarding
VBO dagvaardde de huizensite eind 2012 met als inzet een gelijke behandeling van haar leden op de toonaangevende website. Funda is eigendom van concurrerende brancheorganisatie NVM, maar ook makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten kunnen tegen betaling hun woningen op de site presenteren.
Benadeeld
VBO is echter van mening dat deze niet-NVM-leden benadeeld worden door Funda. De organisatie voelt zich in de dagvaarding gesteund door verschillende onderzoeken, waaruit blijkt dat de ongelijke behandeling van NVM- en niet-NVM-makelaars op Funda zou leiden tot benadeling van gewone burgers die een huis willen kopen of verkopen.
De rechter vindt echter dat de zaak uitgebreider moet worden onderzocht door een of meer deskundigen. Hij laat het voorlopig aan de partijen om aan te geven welke deskundigen dit onderzoek moeten verrichten. ANP

Meer over:

diginieuws, funda
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!