Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar gehoorschade jongeren

15-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oortjes.jpg
Gehoorschade bij jongeren door het luisteren naar harde muziek is een gezondheidsprobleem, maar het is onduidelijk hoeveel jongeren er last van hebben. Daarom gaan de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat onderzoeken samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De resultaten moeten medio volgend jaar bekend zijn, zo heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid donderdag laten weten.
Gehooronderzoek
Kamerleden van PvdA, CDA en ChristenUnie hadden vragen gesteld aan de staatssecretaris naar aanleiding van een recent onderzoek van de Nationale Hoorstichting. Daaruit bleek dat vrijwel alle stappers last hebben van hun gehoor na een bezoek aan de disco of muziekevenement.
Van Rijn zegt de zorgen te delen over jongeren met gehoorschade. Er bestaan verschillende initiatieven om de schade te voorkomen, zoals voorlichtingcampagnes en oordopjes die uitgedeeld worden bij concerten. Hij gaat bekijken of de huidige aanpak werkt of dat er nadere acties nodig en gewenst zijn. ,,Ik zal de muzieksector hierbij betrekken’’, schrijft Van Rijn in de beantwoording van de Kamervragen. ANP

Meer over:

gehoor, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!