Kassa

Onderzoek naar etenswaren met 'foute eieren'

02-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NVWA 930x520
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt in welke voedingsmiddelen eieren zijn gebruikt waar mogelijk het gif fipronil inzit, zegt een woordvoerster woensdag.
De inspectiedienst waarschuwde consumenten maandag om eieren waar een te hoog fipronil-gehalte in zit met bepaalde codes erop niet te eten. Eén code had betrekking op eieren die een ,,acuut gevaar voor de volksgezondheid'' opleveren. ,,Bij die code gaan we na in welke voedingsmiddelen de eieren terecht zijn gekomen'', aldus de NVWA-zegsvrouw. Wanneer het onderzoek is afgerond kon zij niet zeggen.
Eieren worden verwerkt in tal van producten, waaronder mayonaise, kant-en-klaar maaltijden, ijs, brood, kroketten, pasta, pannenkoeken, ontbijtgranen en chocolade. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!