Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar epilepsie na beroerte

14-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4712133.jpg
Twee neurologen uit Nijmegen en Enschede gaan een groep van bijna duizend jonge mensen onderzoeken die na een beroerte epilepsie hebben gekregen. De epilepsie kan levensbedreigend zijn en heeft grote gevolgen voor de rest van hun leven, aldus het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen dinsdag.
Het Nederlands Epilepsie Fonds heeft ongeveer twee ton subsidie gegeven voor het onderzoek. Het gaat volgens het UMC om een wereldwijd unieke zoektocht, die alleen mogelijk is omdat in Nijmegen al sinds de jaren tachtig een registratie is bijgehouden van jonge mensen die een beroerte hebben gehad.
Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag waarom sommigen epilepsie ontwikkelen en anderen niet. Als het mogelijk is om het ontstaan van epilepsie te voorspellen, is het wellicht ook mogelijk om dat preventief te behandelen, zodat geen toevallen ontstaan, hoopt de Nijmeegse neuroloog Frank Erik de Leeuw.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!