Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Onderzoek naar betere diagnose corona- en hartklachten bij huisarts

19 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
huisartsenpraktijk930x520
Huisartsen missen essentiële informatie om tot een snelle diagnose en behandeling van coronaklachten bij hart-en vaatpatiënten te komen. De coronamaatregelen worden meer versoepeld. Nu mensen weer meer met elkaar in contact komen, is het van levensbelang dat huisartsen zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het virus, zegt de Hartstichting. De stichting onderzoekt samen met huisartsen en cardiologen hoe ze tot een betere vaststelling kunnen komen.
Huisarts en onderzoeker Frans Rutten (UMC Utrecht) stelt dat er dringend meer kennis nodig is "over de beste behandeling van hart- en vaatpatiënten met corona". Hiermee kan in een vroeg stadium bekeken worden hoe besmette patiënten behandeld kunnen worden. Hiermee kunnen ernstige klachten en een eventuele ziekenhuisopname worden voorkomen. 

Onderzoek naar mensen die met coronaklachten bij huisarts komen

In het onderzoek wordt niet gekeken naar patiënten die in het ziekenhuis liggen, maar juist naar mensen die zich bij klachten melden bij de huisarts. Zo kunnen klachten als benauwdheid of pijn op de borst wijzen bijvoorbeeld op hart- of vaatproblemen, maar komen deze klachten ook voor bij een corona-infectie. Onderzocht wordt ook of complicaties sneller kunnen worden ontdekt, waardoor de juiste behandeling eerder kan starten. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!