Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek: Fors meer verzekeringen voor e-bikes afgesloten

02-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2018 keer bekeken
  •  
accu e-bike 1127 batterij elektrische fiets

Uit onderzoek onder 5500 Nederlanders blijkt dat eigenaren van elektrische fietsen hun fiets vaker verzekeren, zo meldt marktonderzoeksbureau Multiscope. Fietseigenaren sloten in 2023 voor 621 miljoen aan verzekeringen af. Dat is 71 miljoen meer dan het jaar daarvoor.

Volgens de onderzoekers heeft 62 procent van de eigenaren hun e-bike verzekerd, wat gelijk is aan het percentage van vorig jaar. Gemiddeld betalen ze hiervoor veertien euro per maand.

De voornaamste reden voor het afsluiten van een verzekering is de kans op diefstal van de fiets, zoals aangegeven door Multiscope. Ongeveer zes procent van de e-bikes is al eens gestolen.

Elektrische hybridefietsen vaakst verzekerd

Eigenaren van elektrische hybridefietsen hebben het vaakst een verzekering. Meer dan twee derde van deze fietsen is verzekerd, volgens een marktonderzoeksbureau.

Verzekering fatbike het duurst

Verzekerden met een fatbike betalen gemiddeld het meeste, namelijk 23 euro per maand. Vorig jaar zijn de ANWB en Univé gestopt met het verzekeren van elektrische fietsen met dikke banden, omdat deze vaak gestolen worden.

Meeste verzekeringen afgesloten bij ANWB

Desondanks worden bij de ANWB nog steeds de meeste e-bikeverzekeringen afgesloten, goed voor 35 procent van alle elektrische fietsen volgens Multiscope.

Bij verzekeraars ENRA en Kingpolis zijn respectievelijk vijftien en twaalf procent van de verzekeringen ondergebracht. De helft van alle verzekeringen is online afgesloten. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!