Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek bevestigt: Woningen Louweshoek vol met asbest

19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asbest_08.jpg
De bewonerscommissie van Louweshoek heeft dinsdagavond de resultaten ontvangen van een speciaal asbestonderzoek dat zij op eigen initiatief heeft laten verrichten. Volgens Asbest & Bouw waren de resultaten "schokkend" voor de bewoners.
'Zeer veel asbest'
Voor het zogeheten NEN 2991 onderzoek, dat op 17 maart is uitgevoerd, werden in de woningen verschillende kleefmonsters genomen. In de meeste kleefmonsters werd asbest aangetroffen. Een deel van de monsters kwam zelfs terecht in de categorie "zeer veel asbest".
'Geen opruimingsmaatregelen genomen'
Volgens het onderzoeksbureau is de besmetting ontstaan doordat de asbestsaneerder koos voor het gebruik van slijptollen om bepaalde bouten los te slijpen. Tijdens deze werkzaamheden zijn ook asbestplaten geraakt waardoor veel asbesthoudend stof is verspreid. Hiervoor zijn niet diect opruimingsmaatregelen genomen, ondanks dat het werk door de gemeente is stilgelegd.
Kassa besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan het gesprek tussen de bewoners, Woonzorg en de Amsterdamse wethouder Freek Ossel.
Bron: Asbest & Bouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!