Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek: 'balansbandjes Oranje werken niet'

14-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
powerbandje.jpg
De balansbandjes die veel spelers van het Nederlands elftal deze zomer droegen tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika, werken niet. Dat melden onderzoekers van de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam maandag op hun website.
Zij hebben op verzoek van het TROS-consumentenprogramma Radar onderzoek gedaan naar het effect van de bandjes, waarvan veel dragers claimen dat ze extra balans, meer kracht en meer lenigheid geven. Een test van de onderzoekers van de VU wijst echter uit dat de armbandjes geen enkel effect hebben.
De onderzoekers hebben het effect van twee typen 'balansbandjes' gemeten en van een placebobandje. Hieruit bleek dat de dragers geen enkel verschil vertoonden op het gebied van lenigheid, balans en kracht als ze de onder Oranjespelers zo populaire bandjes om hadden.
Vorige week oordeelde de Reclame Code Commissie al dat de uitingen van de Nederlandse importeur van de Power Balance armbandjes misleidend zijn. Sinds de spelers van Oranje de bandjes onder de aandacht brachten, zijn er volgens de importeur wekelijks duizenden over de toonbank gegaan. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!