Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Onderwijsbond: leraren bezorgd over heropening scholen

14 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
school klaslokaal 1127
Scholen kunnen niet zomaar worden heropend, waarschuwt onderwijsbond AOb. Zo is het heel moeilijk om 1,5 meter afstand te houden op basisscholen, middelbare scholen en roc's. Misschien moeten klassen worden opgedeeld, maar volgens AOb-voorzitter Eugenie Stolk "kan een opdeling van één klas naar drie of vier groepen fysiek bijna niet". De bond wil dat scholen pas opengaan als alle risico's zijn onderzocht.
Volgens de AOb is het bijvoorbeeld heel lastig om afstand te houden in een kleuterklas. Stolk: "Dertig leerlingen van 4 jaar leren om in hun elleboog te zien en niet aan elkaar te zitten is een utopie, laat staan dat de leraar afstand kan houden."

Voorrang verlenen

Misschien kunnen bepaalde groepen leerlingen straks voorrang krijgen, zegt de achterban van AOb. Dat kan betekenen dat eerst alleen leerlingen met kans op achterstanden weer naar school mogen.
Scholen zijn sinds 16 maart dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat geldt in elk geval tot en met de meivakantie. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!