Kassa

Ondernemers verwachten personele groei

21-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
werknemer_08.jpg
Dit jaar verwacht 36 procent van de ondernemers meer personeel aan te kunnen nemen. Daarnaast geeft 47 procent van de ondernemers aan te verwachten dat hun personele bestand stabiel blijft. Dit blijkt uit de resultaten van de MKB Marktmonitor 2012/2013. In de MKB Marktmonitor kijken 2.330 ondernemers terug op 2012 en vooruit naar de komende jaren.
2012
De verwachtingen over de groei van het personeel zijn wel teruggelopen ten opzichte van vorig jaar. Toen verwachtte 55 procent van de ondernemers personele groei. Die verwachting is bij 35 procent van de ondernemers uitgekomen. Ondanks de terugloop in groeiverwachting is het aantal ondernemers dat verwacht te krimpen in personeel dit jaar is ongeveer gelijk gebleven. Vorig jaar verwachtte 15 procent van de ondernemers dat ze personeel moesten ontslaan, dit jaar is dat 17 procent.
Provincies
De groeiverwachting verschilt per sector en provincie. In Limburg verwacht 45 procent van de ondernemers dat zij meer personeel kunnen aannemen. Daarna volgt Overijssel met 43 procent. In de provincies Drenthe en Groningen verwachten de minste ondernemers, groei in het personeel met 21 en 29 procent.
Flexibele medewerkers
Tijdens dit onderzoek is ook gevraagd naar de verhouding tussen flexibele en vaste medewerkers. 30 procent van de ondernemers heeft het afgelopen jaar flexibele medewerkers aangenomen en is bij 53 procent van de ondernemers is dit gelijk gebleven. Gemiddeld bestaat het huidige personeel van ondernemers voor 19 procent uit flexibele medewerkers. De bouwsector heeft  de wens om dit jaar meer flexibele medewerkers aan te nemen. Over een jaar willen zij gemiddeld 5 procent meer flexibele medewerkers dan nu. In de contactcenterbranche is het juist andersom; over een jaar willen zij gemiddeld 16% meer vaste medewerkers in dienst. ANP Pers Support
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!