Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderlinge betaling vaker met smartphone

01-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
laptop online betalen webshop 930x520
Betalingen tussen consumenten onderling worden vaker met de smartphone gedaan. Contant blijft echter de populairste manier om schulden aan bijvoorbeeld vrienden of familie te vereffenen, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank (DNB).

Contant het vaakst

Cash wordt bij 72 procent van de betalingen gebruikt. In totaal werd er vorig jaar voor zo'n 20 miljard euro aan onderlinge betalingen gedaan in 800 miljoen transacties. Bij 22 procent van die transacties wordt gebruikgemaakt van een elektronische betalingswijze. Dat is niet alleen per smartphone, maar kan ook internetbankieren op de pc zijn.

Jongeren vaker per app

Wel worden apps voor mobiel bankieren, iDeal en apps als Tikkie waarmee een betaalverzoek kan worden gestuurd naar een bekende belangrijker. Vooral jongeren gebruiken deze methodes vaak.
Naast contant en elektronische betalingen wordt nog 6 procent van de onderlinge betalingen met cadeaubonnen en dergelijke gedaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!