Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderlinge afspraken om NS juridisch dwars te zitten

14-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spoor_49.jpg
De ov-bedrijven Arriva, Veolia en Connexxion proberen de NS juridisch dwars te zitten. Ze voeren rechtszaken als concessie van het spoorbedrijf onderhands worden verlengd.
Afspraken
Dat blijkt uit gesprekken met betrokkenen en een e-mail waarin deze afspraken staan, die in bezit zijn van de Volkskrant. De afspraken zijn gemaakt in de branchevereniging, Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland, waarbij de bedrijven zijn aangesloten.
Rechtszaak
Sinds 2013 hebben ze zeker drie keer ook daadwerkelijk een rechtszaak gevoerd tegen de NS, terwijl ze in zeker twee gevallen juist afzagen van een onderling juridisch gevecht. Volgens de Volkskrant hebben Arriva, Veolia en Connexxion onderling een niet-aanvalsverdrag gesloten.
Connexxion bevestigt: ,,Wij protesteren niet tegen verlengingen bij elkaar, maar maken een uitzondering voor NS/QBuzz". Connexxion vindt dat de NS geen partij mag zijn in de regionale ov-markt.
ANP/Volkskrant

Meer over:

ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!