Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Onbetrouwbare' banken blijven populair

27-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4027908.jpg
Banken blijven ondanks de financiële crisis populair onder werknemers, zakenmensen en investeerders. De crisis heeft hun imago echter wel grote schade toegebracht. Dat concludeert zakenblad Incompany op basis van een woensdag gepresenteerd onderzoek onder vijfduizend 'beslissers'.
Rabobank is volgens de ondervraagden het aantrekkelijkste bedrijf om zaken mee te doen of om bij te werken. De bank verdrong daarmee voor het in vijf jaar Shell van de eerste plek. Ook andere banken scoorden goed. ING en ABN Amro haalden de top vijf. SNS Reaal, Aegon en Triodos Bank horen bij de twintig aantrekkelijkste bedrijven.
De reputatie van de banken is het afgelopen jaar echter sterk achteruitgegaan. Vooral op het gebied van betrouwbaarheid scoren de financiële instellingen slecht. ABN Amro werd van de honderd aantrekkelijkste bedrijven zelfs aangewezen als het onbetrouwbaarst.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!