NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Omzetstijging kledingwinkels het grootst

15 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
winkelstraat 930 x 520
De omzet van de detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Het verkoopvolume groeide met 3,2 procent.
De winkels in kleding realiseerden de grootste omzetstijging. Daarnaast was ook de omzet van de winkels in consumentenelektronica, de drogisterijen, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren hoger dan een jaar eerder. De winkels in meubels en woninginrichting hebben ongeveer hetzelfde omgezet als vorig jaar.

Op sommige dagen wordt meer verkocht dan andere

Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast werd online bijna 20 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in augustus, merkt het statistiekbureau op. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,5 procent hoger dan in augustus 2017.
 Voedings= en genotsmiddelen
De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten 3,1 procent meer om te zetten bij een 2,1 procent hoger verkoopvolume. Supermarkten zetten 4 procent meer om, terwijl de omzet van de speciaalzaken ruim 3 procent kromp.

Webwinkels

De online omzet was in augustus bijna 20 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben bijna 14 procent meer omgezet. Die hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, zogeheten multi-channelers, groeide met bijna 32 procent. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!