Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Omzet mobiele telefonie opnieuw gekrompen

19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bellen_42.jpg
Telecomaanbieders in Nederland hebben de omzet uit mobiele dienstverlening (spraak, sms en dataverkeer) in 2013 verder zien krimpen. De totale omzet kwam uit op 5,4 miljard euro, een daling van 6,7 procent vergeleken met 2012. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.
Afname sms-verkeer
In de voorgaande 2 jaren verschrompelde de omzet al met 4,5 en 3,8 procent. Telecompaper schrijft de krimp van het afgelopen jaar toe aan een dalende omzet uit spraakdiensten en een verdere afname van de inkomsten uit het sms-verkeer.
In het vierde kwartaal van vorig jaar versnelde de omzetdaling, met 8,6 procent tot 1,3 miljard euro.
Grootste omzetverlies bij KPN
Volgens Telecompaper zagen de drie grote aanbieders in ons land hun inkomsten vorig jaar teruglopen. Bij KPN, de nummer 1, ging de omzet het hardst omlaag (min 7,7 procent). T-Mobile presteerde het minst slecht met een min van 5,5 procent. Vodafone, na KPN de grootste, behaalde 6,4 procent minder omzet in 2013.
De onderzoekers van Telecompaper voorzien dat de totale mobiele telecommarkt dit jaar verder krimpt, met 4 procent tot 5,2 miljard euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!