Kassa

OMT: negatief reisadvies voor kerstvakantie

28-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
skien 930 x 520
Rondom kerst zal er een negatief reisadvies gaan gelden voor vakanties in het buitenland. Het Outbreak Management Team (OMT), het belangrijkste adviesorgaan over corona van de regering, gaat daar vanuit, meldt het Parool.
Het OMT wijst in het nieuwste advies op ervaringen in de zomermaanden. Toen zijn 'vele honderden' mensen met het coronavirus teruggekomen naar eigen land. Het betrof toen met name jongeren. Volgens de GGD ging slechts een kwart van de reizigers na een reis naar een ‘code oranjeland’ in quarantaine.

Skiliften en horeca

Op veel plekken, zoals in de rij bij skiliften, is het moeilijk om anderhalve meter afstand te houden, aldus het OMT. Wintersporters  bezoeken ook vaak drukke horecagelegenheden, waar de risico's op besmetting groter zijn. Ervan uitgaande dat de situatie buiten Nederland deze winter qua risico op coronabesmettingen niet wezenlijk zal veranderen, zullen vakanties in het buitenland worden ontraden, zo verwacht het OMT.

Kabinet wacht nog met definitief advies

Verder vooruitkijken naar de feestdagen wilde premier Rutte dinsdag nog niet. "Over de kerst is het nu nog niet te voorspellen hoe zich dat ontwikkelt." Mensen die in de kerstvakantie naar het buitenland willen, moeten nog even wachten op een "nader advies" van het kabinet. Dat advies zal ook over reizen in de voorjaarsvakantie gaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

borg queen
borg queen28 okt. 2020 - 17:35

Waarom niet gelijk verbieden? Op vakantie gaan in het buitenland heeft van de zomer geleid tot meer infecties en in het voorjaar zijn wintersportvakanties de start geweest van alle ellende. Thuis blijven dit jaar en volgend jaar ook nog!

destriene
destriene28 okt. 2020 - 13:03

Als je corona hebt kun je daarbij ook de griep krijgen en andersom ?

rinuszwam
rinuszwam28 okt. 2020 - 12:25

Verstandige mensen houden zich strak aan de voorschriften , dus ook als men op vakantie gaat ! óók in het buitenland ! Er gaan juist in het winter seizoen vele gepensioneerde ouderen naar warme gebieden [ overwinteren ] hetgeen juist voor hen een zeer belangrijke gezondheid en levensvreugde met zich mee brengt welke ook zijn maatschappelijke én financiële voordelen mee brengt t.a.v. zorgverzekeringen etc. etc. Voor mij én met mij vele is dat onbegrijpelijk , vele zullen weer ziek worden in ons Nr. Europees winter klimaat welke óók weer zijn mentale én financiële schade met zich mee brengt !! Voor mij , en vele ouderen is dat onbegrijpelijk !!

L.c.visser
L.c.visser28 okt. 2020 - 11:07

Ga niet op vakantie en zeker niet naar het buitenland!!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!