Kassa

OMT: ‘Draag medisch mondneusmasker’

10-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2572 keer bekeken
  •  
mondkapjes ffp2 medisch mondbescherming

Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, moeten mensen een medisch mondneusmasker gaan dragen op diverse plekken. Ook als het mogelijk is om daar afstand te houden. Dit adviseert het OMT, voorafgaand aan de verwachtte persconferentie van aankomende vrijdag. 

Volgens het OMT beschermen de medische maskers beter tegen de uitstoot van virusdeeltjes. Daarnaast bieden de maskers de “drager daarnaast ook meer bescherming tegen het oplopen van een infectie."

Alle publieke ruimtes

Het team adviseert om dergelijke maskers te dragen in alle publieke binnenruimtes, ook als mensen zitten en afstand kunnen houden. Het advies geldt dan ook voor demonstraties, sportevenementen, drukke winkelstraten en drukke markten. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

ingjoy
ingjoy11 jan. 2022 - 0:56

ALLE MASKERS zijn onzin en ZEER SLECHT voor je immuunsysteem, wat door het dragen van welk masker dan ook steeds meer achteruit gaat !! Er gaat niks boven het ''NATUURLIJKE Immuunsysteem'' >> HET gaat alleen maar om CONTROLE over de mensheid<< WAKE-UP !!

2 Reacties
JannieBoe
JannieBoe11 jan. 2022 - 9:41

U verspreidt een virus met de naam Leugens.

hidkees
hidkees12 jan. 2022 - 9:55

Virussen omzeilen het immuunsysteem, anders zou niemand er ziek van worden behalve een kleine groep waarbij het slecht werkt. Je bent ongetwijfeld wel eens verkouden geweest, waar blijf je dan met je immuunsysteem? Hoe kunnen maskers er slecht voor zijn; controle - hoe dan? Slaat nergens op. HOOFDlettergebruik ook niet, is het ultieme zwaktebod.

paul van baak
paul van baak10 jan. 2022 - 17:57

Leuk idee van OMT. Heeft een van leden aandelen. Kijk eens wat zo'n beklap kost , gemiddeld €7-€8 per stuk. Hier trapt toch genn weldenkend mens in.

2 Reacties
JannieBoe
JannieBoe11 jan. 2022 - 9:42

Nogmaals: Vanaf slechts 2,99 euro per 50 stuks.

JannieBoe
JannieBoe11 jan. 2022 - 16:30

Herstel: 2,49 voor 50 stuks bij Action.

Willem1950
Willem195010 jan. 2022 - 16:28

Ja dat is allemaal wel heel leuk maar wie gaat opdraaien voor de extra kosten? Ik woon in het Westland en daar kan ik niemand vinden die zich aan de regels houd. In een winkel mogen maar 1 personen op 5 vierkante met wezen. Nou de praktijk is dus 25 tot 30 personen op 5 vierkante meter en als ik voor iets sta wat een ander wil hebben hangen ze gewoon over mijn rug om dat product te pakken. Wat je ziet is dat mensen totaal geen tijd hebben om zich aan wat voor regel te houden. Dus vind ik het normaal dat het aantal besmettingen vreselijk uit de pan rijzen. Wat je ziet is dat niemand geïnteresseerd is of dat hij nou wel of niet ziek word of doodgaat omdat ze geen tijd hebben om daarover na te denken. Het word bewust opgezocht dit risico, dus ga ik er gewoon van uit dat veel mensen toch wel een wens hebben om ziek te worden of dood te gaan, vreselijk is dat.

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe10 jan. 2022 - 17:02

Dus 30 klanten op 5 m2 in de winkel. Niemand in het hele Westland die zich aan de regels houdt. En mensen zoeken een besmetting op omdat ze dood willen.... Misschien moet u eens een nachtje nadenken over wat u hier schrijft. En u afvragen wat u er eigenlijk zelf van gelooft.

lopaka
lopaka10 jan. 2022 - 15:08

Ik ga nu het idee krijgen dat het OMT de bevolking aan het gijzelen is met al die nieuwe regels. Eerst geen mondkapjes dat wel mondkapjes maar geen medische en nu weer wel medische ik begrijp er geen bal mee van. Het zou misschien verfrissend zijn om een heel nieuw OMT samen te stellen met een frisse blik en geen joja beleid

2 Reacties
JannieBoe
JannieBoe10 jan. 2022 - 15:43

'Gijzelen'? Het is toch niet te geloven zeg dat u dat woord in de mond neemt. 'Voortschrijdend inzicht', dát is hier aan de orde. Wist u vanaf de eerste seconde wat er moest gebeuren, wat goed was en wat niet te goed was? Niet toch? Nou, dat wist het RIVM ook niet meteen, laat staan welke deskundige in de wereld dan ook. Maar we zijn nu twee jaar verder. Twee jaar met ontzettend veel data, onderzoeken en ervaringen. Als nu een ander kapje gedragen moet worden omdat dat onderzocht is, so what!? Of dat 3 prikken niet genoeg is maar aangetoond is dat er nog 1 of 2 bij moeten!? Allemaal voortschrijdend inzicht, al doende leert men.

hidkees
hidkees12 jan. 2022 - 10:00

Het OMT stelt helemaal geen regels vast maar adviseert het kabinet, dat via ons (weliswaar onvolmaakte) democratische systeem tot stand gekomen is. Kijk eens hoe het in China gaat.

marsgoddess
marsgoddess10 jan. 2022 - 13:09

de medische mondkapjes zijn voor de meeste mensen in NL niet te betalen. Per slot van rekening moet je er een paar per dag per persoon gebruiken volgens de voorgestelde richtlijnen. Dat kan gewoon niet. Ik ga door met mijn eigen mondkapjes te dragen. Maar geen medische mondkapjes. Bovendien, allemaal ook heel slecht voor het milieu, want ze worden gewoon op straat gegooid

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe10 jan. 2022 - 15:51

Vanaf slechts 2,99 euro per 50 stuks.

Girlpower
Girlpower10 jan. 2022 - 11:39

Het OMT wordt steeds gestoorder ! Buiten heb je juist frisse lucht ! Weg met alle maatregelen en gewoon doorgaan met leven ! De maatregelen maken mensen juist zieker zodat ze door kunnen gaan met vaxen ! Je moet leren leven met " het virus" ! Ben in die 2 jaar nu nog niet ene keer ziek geweest! Waar is de griep gebleven ! Oh ja dat heet nu Covid ! ????

2 Reacties
JannyBoe
JannyBoe10 jan. 2022 - 12:45

Het gaat om publieke binnenruimtes en tijdens gelegenheden waarbij mensen dicht op elkaar gepakt zijn. Wat u schrijft raakt kant nog wal. "Ze" gaan door met vaccinaties? Pardon? De overgrote meerderheid van de mensen maakt er graag en dankbaar gebruik van. Zonder te mopperen. Omdat die ook wel zien dat het niet meer uit te leggen is dat 10% van de mensen, de ongevaccineerden, verantwoordelijkheid zijn voor 70% van de ziekenhuisopnames. Dat zijn mensen met hun zogenaamde deskundige opvattingen die alles beter weten. Prima, ga vooral door met leven. Het is u gegund hoor. Maar niet in mijn buurt graag.

thieu
thieu10 jan. 2022 - 13:23

Uw reactie staat bol van wantrouwen en misinformatie. Kijk bij RIVM en Lareb voor betrouwbare info!

Dave lubeck
Dave lubeck10 jan. 2022 - 11:26

Heb vanaf het begin van de pandemie een medisch masker gedragen . Een FFP-2 NR !!! Is prima te dragen !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!