Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Omstreden' benefiet via livestream

23-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Moskee_04.jpg
Het benefietgala met imams in Rijswijk is geannuleerd in zijn oorspronkelijke vorm, maar de Haagse stichting Rohamaa is van plan om het evenement toch te houden en uit te zenden via internet. Dat heeft de stichting bekendgemaakt op haar website.
Sprekers
Het benefietgala stond eigenlijk gepland op 8 maart in Rijswijk. Maar over de imams die zouden spreken ontstond ophef. Ook werd van enkele imams het visum ingetrokken. Rohamaa besloot daarna het evenement te annuleren.
Ook bij het vervangende feest, eveneens op 8 maart, zullen gasten en sprekers zijn, laat de organisatie weten. Wie de sprekers zijn ,,blijft voorlopig een verrassing''.
Ophef
De stichting liet maandag weten dat ,,wij ons op deze dag toch willen inzetten om gehandicapten, weeskinderen, armen, zieken, vluchtelingen te helpen en geld in te zamelen via de livestream.''
De stichting vindt dat het benefiet in Rijswijk in zijn oorspronkelijke vorm onmogelijk is gemaakt. De organisatie noemt de ophef ,,zeer belemmerend en intolerant''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!