Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ombudsman waarschuwt voor downloaden Acrobat Reader

19-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4409820.jpg
Stichting De Ombudsman waarschuwt mensen die gratis het computerprogramma Acrobat Reader willen downloaden. Zij kunnen onbedoeld aan een duur sms-abonnement van een erotische chatdienst vast komen te zitten. Dat maakte De Ombudsman maandag bekend.
Via Google komen mensen vaak op een site die gratis downloads aanbiedt. Als mensen het programma Acrobat Reader willen uitpakken, verschijnt een scherm waarin staat: ,,U heeft een code nodig. Stuur een sms met 'EM-fic' naar 7222.'' Wie dat doet zit vast aan een abonnement voor 1,50 euro per sms.
Het abonnement is meteen stop te zetten door een sms te sturen naar hetzelfde nummer met het woord 'stop' of 'uit'. Vervolgens kunnen mensen hun geld aan hun provider terugvragen. De sms-makelaar is Mobillion uit Ede, aldus de stichting.
De juiste versie van het programma, tegenwoordig Adobe Reader geheten, is te vinden via de de website van Adobe, daar is géén sms-code voor nodig.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!