Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ombudsman: veel klachten over DSB

05-08-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2454578.jpg
De financiële ombudsman heeft ongeveer 250 klachten binnengekregen over leningen die bij DSB Bank zijn afgesloten. Dit heeft ombudsman Jan Wolter Wabeke dinsdag gezegd in een interview met RTL Nieuws. Volgens hem gaat om ,,verhoudingsgewijs vrij veel klachten''. Jaarlijks ontvangt hij zo'n 6500 tot 7000 klachten over financieel dienstverleners.
De bank van AZ-voorzitter Dirk Scheringa ligt onder vuur, omdat consumenten klagen dat zij met te hoge hypotheekschulden en ongewenste verzekeringen zijn opgezadeld. Toezichthouder AFM heeft DSB al boetes van in totaal 120.000 euro opgelegd, omdat de bank zijn zaken niet op orde had. Mogelijk krijgt het bedrijf nog meer boetes.
Wabeke stelt dat hij met ongeveer de helft van de klachten niets kan doen. De andere helft heeft hij doorverwezen naar DSB met het verzoek om er nog eens naar te kijken. De ombudsman heeft in deze zaken een bemiddelende rol.
Wabeke stelde dat klanten in sommige zaken ,,aan alle kanten muurvast'' zitten. Ze kunnen door een te hoge schuld hun maandlasten niet meer opbrengen. Verkoop van hun huis is geen optie, omdat de schuld hoger is dan de verkoopwaarde, waardoor zij met een restschuld zouden blijven zitten.
DSB-bestuurder Hans van Goor stelde in een reactie dat het totale aantal klachten over DSB-producten is te overzien. ,,Ik denk dat het enorm meevalt'', aldus Van Goor. DSB zegt samen met de ombudsman en de klant naar een passende oplossing te willen zoeken voor de zaken die zijn doorverwezen.
De bank liet vorige maand al weten te werken aan schikkingen met klagers. De totale compensatiebetalingen zullen uitkomen op 1 miljoen tot 1,5 miljoen euro. DSB zei toen dat het zelf 228 klachten had ontvangen. Bestuurslid Van Goor wees er dinsdag op dat de bank ,,honderdduizenden tevreden klanten'' heeft.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!