Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ombudsman: oplossing nodig voor kinderopvangtoeslag

27-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld inkomen 930x520
De Nationale ombudsman heeft staatssecretaris Menno Snel gevraagd om 235 gezinnen alsnog een behoorlijke oplossing te bieden voor de kinderopvangtoeslag. Bij hen was de toeslag per september 2014 stopgezet, omdat ze daar geen recht op zouden hebben. Maar in de zaak van één gezin oordeelde de Raad van State onlangs anders. Daarom vraagt ombudsman Reinier van Zutphen nu om al die gezinnen tegemoet te komen.
De Belastingdienst zette de toeslagen in 2014 stop, wegens mogelijk misbruik. De toeslagen over dat hele jaar moesten worden terugbetaald, omdat niet alle opvangkosten waren betaald. Destijds al concludeerde de ombudsman dat dat was besloten zonder de zaken goed te onderzoeken.
Oordeel Raad van State
De Raad van State stelde in april dat het gezin in geldnood was gekomen door dat stopzetten en daardoor de opvang voor september tot december niet meer kon betalen. Het gezin zou die opvangkosten gewoon betaald hebben als die toeslag niet was stopgezet, vond de Raad van State, die ook stelde dat het nog niet uitbetaalde deel alsnog naar dat gezin moet gaan.
Die uitspraak is de reden voor de ombudsman om staatssecretaris Snel (Financiën) te vragen om een behoorlijke oplossing voor alle gedupeerde gezinnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!