Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ombudsman laakt bijstandsbeleid twaalf gemeenten

11-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Reinier van Zutphen Ombudsman
Twaalf gemeenten hebben een te hoge drempel voor mensen die een bijstand willen aanvragen. Mensen van 27 jaar en ouder moeten daar eerst twee tot vier weken verplicht solliciteren voor zij een bijstandsuitkering mogen aanvragen.
Nationale ombudsman Reinier van Zutphen stelt woensdag na onderzoek dat mensen zo onvoldoende snel een aanvraag kunnen doen. Hij vindt dat alle gemeenten zich aan de wet moeten houden en volgens de wet mag dit niet. ,,Financieel kwetsbare mensen worden zo in een nog moeilijkere positie gebracht. Wie geen geld voor zichzelf of zijn gezin kan verdienen, moet snel aanspraak kunnen maken op de bijstand’’, aldus de ombudsman.
Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Barneveld, Deventer, Sittard-Geleen, Beek, Apeldoorn en Epe werpen volgens de ombudsman een te hoge drempel op bij bijstandsaanvragen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!