Kassa

OM vreest witwassen via bitcoinpinautomaten

06-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoins 930x520
Het Openbaar Ministerie (OM) waarschuwt ervoor dat zogeheten bitcoinpinautomaten gebruikt kunnen worden om zwart geld wit te wassen. De machines maken dit mogelijk zonder dat daar specifiek toezicht op gehouden wordt. Een woordvoerder van het Functioneel Parket bevestigde zondag berichtgeving hierover van de NOS.

Zwart geld giraal maken

De bitcoinpinautomaten maken het mogelijk om anoniem grote sommen cash geld te storten. In ruil daarvoor ontvangen ze bitcoins. Criminelen kunnen op die manier hun zwarte geld giraal maken, stelt het OM. Op de automaten is geen controle van toezichthouders zoals de Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiële Markten. Omdat bitcoins geen valuta zijn, geldt een belangrijk deel van de financiële toezichtregels niet, zo stelt het OM.

Melding bij 15.000 euro

Pas bij transactie boven de 15.000 euro zijn exploitanten van de machines verplicht om transacties te melden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

endemion
endemion6 nov. 2017 - 13:17

Zwart, bruto and what not bestaat niet. Er is enkel en alleen geld [PUNT]. Ze zijn natuurlijk nu al bang voor de gevolgen als men voor een groot deel over zou stappen op crypto currency. Slecht voor de Roverheid en hun Afpersdienst. Goed voor de bevolking. Met crypto currency zoals bitcoin krijg je bv het eerder van ons afgepakte bankgeheim weer terug. Kun je niet geprofileerd worden aan de hand van je transacties. Het heeft het potentieel om ons weer vrij te maken. Stel je eens voor een Roverheid die moet vragen om geld ipv dat ze het zoals vandaag de dag nogal makkelijk kunnen afpersen via de Afpersdienst die z'n neus overal in heeft zitten waar het niet hoort. Wat dacht je van een overheid op basis van crowdsourcing zoals het hoort.

simon55
simon556 nov. 2017 - 12:46

Min zwart geld was ik altijd wit in de wasmachine

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!