Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Olieprijs hard onderuit

06-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olie_pijpleiding.jpeg
De prijs van een vat olie gaat donderdag hard omlaag. Aan het eind van de middag was een vat ruwe Amerikaanse olie 6 procent goedkoper dan een dag eerder en een vat Brent uit de Noordzee zo goed als 6 procent goedkoper. Een vat ruwe Amerikaanse olie kostte daardoor 103 dollar, een vat Brent 114 dollar.
Vorige maand klom de prijs van Brent-olie nog tot meer dan 127 dollar, het hoogste niveau in 32 maanden. De olieprijs beleefde deze week de sterkste daling sinds de week die eindigde op 4 juli 2010. De flinke prijsdaling is ingegeven door een dalende vraag, maar ook een duurdere dollar speelt een belangrijke rol. De zorgen om de honger naar olie werden onder meer aangezwengeld door een combinatie van tegenvallende industriële orders in Duitsland en hoge uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.
Uitlatingen van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) trokken investeerders donderdag naar de dollar. Trichet gaf na het maandelijkse rentebesluit van de centrale bank aan dat de ECB scherp op de inflatie blijft letten. Hij gebruikte echter niet de term 'scherpe waakzaamheid', die op de markten wordt geïnterpreteerd als een aankondiging van een renteverhoging op korte termijn.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!