Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

OESO pleit voor vaderschapsverlof

2 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
vader930x520
Overheden doen er goed aan vaders van pasgeboren kinderen de mogelijkheid te geven om betaald verlof te nemen. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een woensdag gepubliceerd rapport.
De denktank wijst op de positieve effecten van betrokkenheid van de vader bij de verzorging van pasgeboren kinderen. Dat helpt de ontwikkeling van kinderen over het algemeen vooruit en maakt vaders vaak gelukkiger. Overheden kunnen de betrokkenheid volgens de OESO stimuleren met goed betaalde, flexibele mogelijkheden voor tijdelijk vaderschapsverlof.
De mogelijkheden voor vaders om betaald vrijaf te nemen na de geboorte van een kind lopen sterk uiteen. In Nederland wordt het verlof vanaf volgend jaar uitgebreid van twee naar vijf dagen. Daarmee loopt Nederland nog altijd ver achter op het gemiddelde van alle OESO-landen, dat op acht weken staat. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!