Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oad kost garantiefonds 17 miljoen

25-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LOGO_OAD_08.jpg
Het faillissement van reisonderneming Oad Groep heeft Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) 17 miljoen euro gekost. Het geld is uitgekeerd als schadeloosstelling aan consumenten die een reis hadden geboekt bij Oad.
Schadeloosstelling
Het is het hoogste bedrag dat SGR ooit op tafel heeft gelegd wegens het faillissement van één reisorganisatie. De schadeloosstelling betreft in totaal meer dan 80.000 gedupeerde Oad-klanten. Nagenoeg iedereen heeft inmiddels de compensatie ontvangen, meldden SGR en brancheorganisatie ANVR donderdag.
Miljoenen euro's schade
De totale schade van het faillissement van Oad is vele malen groter dan de 17 miljoen euro die het fonds kwijt is. Touroperators liepen miljoenen mis door via reisbureaus van Oad geboekte, maar niet betaalde reizen. ,,Het grootste verlies werd echter geleden door leveranciers in het buitenland'', zeggen ANVR en SGR. Die schade, geleden door onder meer hotelketens en luchtvaartmaatschappijen, zou enkele tientallen miljoenen euro's belopen.
Oad ging in september vorig jaar failliet. Het concern kampte met teruglopende inkomsten en schreef dit toe aan de slechte economische omstandigheden. Toen de bank uiteindelijk de kredietovereenkomst opzegde, viel de onderneming om. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!