Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NZa: Zorgpremie kan omlaag

12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgkosten_15.jpg
De zorgpremie kan omlaag als zorgverzekeraars niet meer verplicht de zorgkosten hoeven te vergoeden van aanbieders waar ze geen contract mee hebben.
'Onnodig hoge premie'
Omdat zorgverzekeraars nu ook voor niet gecontracteerde zorg 75 tot 80 procent van het gebruikelijke tarief moeten vergoeden, blijft de premie onnodig hoog. Dit komt neer op ongeveer 100 euro per Nederlander, aldus De Telegraaf. Dat staat in een woensdag gepubliceerd advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast zouden zorgaanbieders hiermee meer geprikkeld worden om goede zorg te leveren.
'Zorgverspilling tegengaan'
Volgens de woordvoerster kan zorgverspilling op deze manier tegen worden gegaan. ,,Verzekeraars hebben een zorgplicht, voor iedereen moet er voldoende zorg in de regio blijven. Maar het is niet zo dat een verzekeraar de zorg van bijvoorbeeld twintig fysiotherapeuten in dezelfde wijk hoeft te vergoeden.’’
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!