Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NVWA wil informatie over illegale dieetpillen

08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen_6_25.jpg
Mensen die weten of de illegale en gevaarlijke dieetpillen 2.4-Dinitrophenol (DNP) ook in Nederland worden verkocht, kunnen dat melden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat kan ook anoniem. Eerder deze week waarschuwde Interpol voor de pillen, onder meer nadat een 21-jarige Britse was overleden na een overdosis.
Verboden stof DNP
Na een screening van NVWA zijn geen Nederlandse (internet)verkopers gevonden van de pillen. Maar omdat het hier gaat om handel die plaats zou vinden in het illegale circuit roept de NVWA consumenten op het te melden als zij weten waar middelen met de verboden stof DNP toch worden verkocht. Tot nu toe zijn er nog geen meldingen gedaan, aldus een woordvoerder donderdag.
Waarschuwing
De Britse Eloise Perry overleed vorige maand toen ze de dieetpillen had genomen. Vermoedelijk had ze acht pillen ingenomen, vier keer de dodelijke dosis. Interpol waarschuwt nu in 190 landen voor de gevaarlijke stof, die op internet wordt verkocht in pillen- en crèmevorm.
Geen aanwijzingen
De NVWA waarschuwde in 2003 ook al voor de afslankpillen, sindsdien zijn er geen aanwijzingen dat deze middelen in Nederland op grote schaal worden verkocht. ANP

Meer over:

dieet, pillen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!