Kassa

NVWA waarschuwt: gevaar oververhitting cv-ketels AGPO Ferroli

  •  
08-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
521 keer bekeken
  •  
Ferroli
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor oververhitting bij cv-ketels van het merk AGPO Ferroli. Het bedrijf moet van de NVWA alle consumenten met een ketel van het merk waarschuwen om op tijd onderhoud te laten verrichten. AGPO Ferroli moet ook bij alle ketels een voorziening aanbrengen dat de ketel uitgaat als het te heet wordt.
De waarschuwing volgt nadat Kassa in diverse uitzendingen aandacht heeft besteed aan brandgevaar bij de ketels van AGPO Ferroli. Bij de redactie bleven na de uitzendingen begin dit jaar meldingen van ernstige calamiteiten, waaronder woningbranden, binnenstromen. Bekijk alle info uit de uitzendingen in dit Ferroli-dossier.

Econpact, Ultima, MegaDense en MegaLux

De NVWA waarschuwt nu voor de cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, MegaDense en MegaLux, geproduceerd in de periode 1997-2008. Iedereen met een dergelijke ketel kan volgens de NVWA het beste contact opnemen met de monteur. In ons land zijn circa 150.000 van deze apparaten geïnstalleerd in vooral huur- en nieuwbouwwoningen.

Waarschuwing liet op zich wachten

De NVWA-melding van vandaag liet lang op zich wachten. Een Kamermeerderheid verzocht minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in een motie van eind mei ervoor te waken dat het NVWA-onderzoek nog voor de zomer afgerond zou zijn.
De Voedsel- en Warenautoriteit start naar aanleiding van de problemen met ketels van AGPO Ferroli een breder onderzoek. Hierbij wordt speciaal gelet op de veiligheidsvoorzieningen die leveranciers van cv-ketels aanbrengen.
Bronnen: ANP / Kassa
Afgelopen april overhandigde Kassa een dossier met meldingen over brandgevaarlijke AGPO Ferroli-ketels aan NVWA.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!