Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NVWA richt vizier op vleesfraude

11-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees-snijden_07.jpg
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat vaker onaangekondigde controles uitvoeren om vleesfraude aan te pakken. De banden met het Openbaar Ministerie, FIOD, douane en Europol en Interpol worden aangehaald en bedrijven die in de fout gaan, kunnen rekenen op ,,stevige boetes'' en kunnen worden stilgelegd.
Bekendgemaakt
Dat hebben staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) en minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dinsdag bekendgemaakt. Ze meldden de Tweede Kamer verder dat meer NVWA-inspecteurs een gerichte training krijgen om fraude op te sporen.
Volksgezondheid
De voedselwaakhond wordt ook weer volledig verantwoordelijk voor het toezicht op en de keuring van producten. Een deel van met name de keuringen werd door de bedrijven gedaan, maar het kabinet grijpt in omdat het vindt dat er ,,geen enkele discussie mag bestaan over de borging van volksgezondheid en voedselveiligheid’’.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!