Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

NVWA en Bol.com pakken verkoop illegale artikelen aan

30 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuut
webshop webwinkel 930 x 520
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en webwarenhuis Bol.com gaan samenwerken om artikelen die niet voldoen aan de wet te weren. De afspraken richten zich specifiek op de digitale marktplaats van Bol.com, waar webshops en particulieren onder meer huishoudelijke apparaten, voedingssupplementen, cosmetica en alcohol kunnen verkopen. Het vaste eigen aanbod van Bol.com valt buiten de gemaakte afspraken.

Intensievere samenwerking

De Warenautoriteit en Bol.com hebben nu al onderling contact om ervoor te zorgen dat verboden artikelen worden geweerd of verwijderd. Zo zijn onlangs advertenties voor onveilige hoverboards op verzoek van de NVWA verwijderd. Deze contacten hebben bij zowel de NVWA als de online winkel tot de wens geleid om de banden aan te halen. Daarom is nu formeel afgesproken dat als inspecteurs van de NVWA melding maken van verboden artikelen of onterechte claims, de advertenties binnen 72 uur worden verwijderd, of in overeenstemming met de wet gebracht worden. Als een aanbieder in één jaar twee keer in de fout gaat, dan wordt samen gekeken of de aanbieder van de marktplaats van Bol.com moet worden geweerd.
Eerder dit jaar heeft de NVWA vergelijkbare afspraken gemaakt met Marktplaats.nl.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's