Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NVML: toezicht op banken slaat door

07-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-woning-nieuwbouw_16.jpg
Het toezicht op de banken is doorgeslagen en werkt verlammend voor de Nederlandse woningmarkt. Dat stelt Ger Hukker, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag.
Hoewel banken de laatste maanden minder terughoudend zijn met het verstrekken van hypotheken, vindt de grootste makelaarsvereniging van Nederland dat het erg lang duurt voordat een hypotheekaanvraag wordt gehonoreerd. De doorlooptijd is toegenomen van zes naar acht weken.
,,Dit heeft een stagnerend effect op de woningmarkt. Het is goed dat banken serieus kijken naar de kredietwaardigheid van klanten, maar ze hebben ook een verantwoordelijkheid om de dynamiek in de markt te houden. Het doorgeslagen toezicht op de banken lijkt verlammend te werken,'' aldus Hukker.
De makelaarsorganisatie is wel blij dat de hypotheekrenteaftrek ongemoeid gelaten zal worden. ,,Het is goed nieuws dat het komende kabinet in deze tijden van crisis niet drastisch ingrijpt in de hypotheekrenteaftrek. Dit is goed voor het consumentenvertrouwen. Het geeft duidelijkheid en daar zijn we blij mee.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!