Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NVM publiceert huizencijfers

09-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3187581.jpg
De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) publiceert donderdagochtend de huizenmarktcijfers over het eerste kwartaal van 2009. Daaruit moeten blijken of de huizenmarkt in Nederland in de eerste drie maanden verder is verslechterd.
Een belangrijke vraag is of de huizenprijzen verder zijn gedaald en zo ja hoe hard. In het vierde kwartaal van vorig jaar daalden ze met 2,5 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Over heel 2008 gingen de huizenprijzen omlaag met 1,8 procent ten opzichte van 2007.
De cijfers zullen verder aantonen hoeveel woningen er zijn verkocht en hoe lang een woning gemiddeld te koop stond. In het vierde kwartaal wisselden bijna 27.000 woningen van eigenaar, 27 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Een woning stond gemiddeld 84 dagen te koop, een stijging van 14 procent.
De NVM liet eerder al weten te rekenen op een daling van de huizenprijzen met ongeveer 5 procent in 2009. De vereniging, veruit de grootste makelaarsorganisatie in Nederland, liet kort geleden weten teleurgesteld te zijn in de kabinetsplannen om de financiële crisis te bestrijden. De NVM zou graag willen dat de hypotheekgarantie wordt verhoogd en de overdrachtsbelasting wordt verlaagd. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!