Kassa

NVB-Bouw: verbied gasaansluiting in 2019

20-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis nieuwbouw 930x520
Een verbod op gasaansluitingen in nieuwbouwwoningen moet volgend jaar al ingaan. Daarvoor pleit NVB-Bouw, dat de belangen van bouwondernemers en aannemers behartigt.

Woningen niet meer op gasnet

Deze zomer verdwijnt de verplichting nieuwe woningen op het gasnet aan te sluiten, maar volgens Adema biedt een algeheel verbod bouwers meer duidelijkheid ,,Nu kan de ene gemeente gas loslaten, terwijl de andere dat niet doet. Het zou goed zijn om met een verbod een gelijk speelveld te creëren.’’

'Gasloze woningen'

In de maatschappij is het draagvlak voor een afscheid van gas groot, mede door de Groningse aardbevingsproblematiek. De sector wil ook een steentje bijdragen. ,,We vertegenwoordigen 80 procent van de bouwers. Veel leden bouwen al gasloze woningen’’, aldus Adema. ,,Laten we nu doorpakken.'' ANP

Meer over:

gas, nvb-bouw, aardbeving
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

snuffelbaard
snuffelbaard21 apr. 2018 - 7:41

..alleen 'ons eigen Nederlandse' gas was / is blijkbaar goed.. Wat een ongelofelijk arrogante en chauvinistische houding toch weer..

snuffelbaard
snuffelbaard21 apr. 2018 - 7:39

Absurd allemaal.. Wat is er mis met Russisch gas? Andere landen waren tot nog toe afhankelijk van Nederlands gas, dat was blijkbaar geen probleem.. Maar Russisch gas.. Inderdaad, zoals Erik88 zegt: ik als particulier mag alles gaan betalen.. Wat een wereld..

Erik88
Erik8820 apr. 2018 - 15:30

NVB-Bouw bedoelt dat het de bouwer geld bespaart die ze in eigen zak kunnen steken. De milieubeweging en het bedrijfsleven hebben elkaar gevonden. Af van het gas wil de milieubeweging. Extra werk werk willen de bouwbedrijven en installateurs. Die krijgen ze bij het inbouwen van warmtepompen die al snel € 5.000 per huishouden kosten. Kassa voor de bouwbedrijven. En voor de particulier die het allemaal mag betalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!