Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nutricia waarschuwt voor dieetvoeding baby's

16-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
318 keer bekeken
  •  
babymelk_07.jpg
Nutricia waarschuwt dat etiketten op blikken van dieetvoeding voor baby's met koemelkallergie, Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2, mogelijk zijn vervalst. Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby's. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.
Allergische reactie
Als kinderen met een koemelkallergie deze drinken, kunnen ze een ,,ernstige allergische reactie'' krijgen. ,,Nutricia raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen'', aldus de onderneming.
Onderzoek
Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, werd door de politie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Volgens Nutricia is een beperkte hoeveelheid van de blikken in omloop.

Advertentiecampagne
Het bedrijf waarschuwt dinsdag met een landelijke advertentiecampagne voor de vervalsing. Nutricia wijst ouders in de advertenties op de juiste houdbaarheidsdata van blikken Pepti 1 en 2 die wel veilig kunnen worden gebruikt.

Als het blik een andere houdbaarheidsdatum heeft, vraagt Nutricia het product niet te gebruiken en contact op te nemen met de Nutricia Kindervoeding Service.Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!