Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nuon-moeder mag energiebedrijf Delta inlijven

19 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
nuon_930x520
Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, mag de Zeeuwse energieleverancier Delta Energie overnemen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over. Het Zweedse bedrijf, dat overigens van de naam Nuon af wil, zal Delta onafhankelijk laten opereren.
Energie- en telecomconcern Delta werd eerder al gesplitst in een bedrijf dat energie produceert, PZEM, en een bedrijf dat telecomdiensten en energie levert. Dat laatste bedrijf werd eind 2017 aan de Zweedse investeerder EQT Infrastructure verkocht. Die geldschieter had ook al kabelaanbieder CAIW in handen.

Verkoop

EQT kondigde vervolgens in januari aan de tak die energie levert te verkopen aan Vattenfall. Daarbij gaan geen banen verloren en ook voor klanten verandert er niets. Delta Energie blijft op het gebied van klantenservice en verkoop nog deels samenwerken met voormalig zusterbedrijf Delta Fiber. Er zijn geen financiële details van de deal naar buiten gebracht. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar